Pailletter og makeup til nytår

Julen 2014

I en oversigt nedenfor får I et indblik i, hvad jeg skal i dagene op til jul, juleaften, 1. juledag osv. Plus lidt bonus info bl.a. om traditioner. Tænk, at der i dag kun er én uge til juleaften – jeg kan ikke følge med :-)
 
19. december – Min kæreste og jeg skal på overnatning hos min svigerfamilie. Min svigermor har fødselsdag, så hun skal selvfølgelig fejres.
20. december – Min kæreste og jeg skal julehygge hos min svigerfamilie.
23. december Lille juleaften – Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg, er det en gammel familietradition, at vi lille juleaften synger for døren. Vi mødes hos min tante og onkel i Aalborg, hvor vi synger for døren og julehygger med bl.a. æbleskiver. Når vi synger for døren foregår det således: Vi står alle i stuen med døren lukket, på nær min fætter(før i tiden var det min onkel) – han står på den anden side af den lukkede dør. Igennem døren synger vi følgende til ham: “Lille juleaften må vi synge for din dør. Lille juleaften så er kagen aldrig tør.” Hvorefter han siger: “En gang til” også synger vi den igen. Når vi har sunget den anden gang, siger han: “Nu kan I godt åbne døren” også træder han ind i stuen iført et skørt kostume og med en bakke med lakridssnørebånd, andre godter og levende lys. Bagefter har vi lakridssnørebånds konkurrence… jeg har aldrig vundet, men det er nu meget sjovt. Det at vi synger for døren, er jo som nævnt en gammel familietradition. Den stammer fra min morfars familie. Dengang var det vist min oldemor der stod bag den lukkede dør. Hun var vist ikke ifør et skørt kostume, men jeg mener derimod at jeg har fået fortalt, at hun havde en lang hvid kjole på. Og jeg kan ikke forestille mig, at de afholdte lakridssnørebånds konkurrence ;-) Vi holder lille juleaften hos min tante og onkel i Aalborg, da vi i samme forbindelse fejrer min onkels fødselsdag – han har nemlig fødselsdag juleaften.
24. december Juleaften – I år skal vi for første gang holde jul hos min morfar. Han bor på plejehjem i Hadsund. Vi bliver min mor, min far, min lillebror, min morfar og jeg. Sidste år holdte vi jul hos min tante og onkel i Hadsund. Vi var min mor, min far, min lillebror, min fætter, min tante, min onkel, min morfar og jeg. I min barndom har vi skiftevis holdt jul hos min mormor og morfar og min farmor og farfar. Senere har vi pga. familieproblemer holdt jul hos min faster og onkel. Den dag i dag skiftes vi stadig til, at holde jul med henholdsvis min mors familie og min fars familie. I år er det oprindeligt min fars families tur, men vi vil gerne holde jul med min morfar. Dels fordi min morfar ikke skal sidde alene på plejehjemmet, dels fordi vi ikke ved, hvor længe vi har ham <3 Jeg har holdt én enkel juleaften hos mine forældre – det var i 2009. Min mormor gik bort det år, så vi holdte en stille juleaften sammen med min morfar og min mormors bror, altså min mors onkel.
25. december – Min kæreste og jeg skal til suppe juledag hos min svigerfamilie. Jeg skal selv køre dertil, da min kæreste bliver hos sine forældre fra den 19. december til den 26. eller 27. december.
27. december – Min kæreste og jeg skal til familiejulefrokost hos min tante og onkel i Aalborg.
 
Skærmbillede 2014-12-17 kl. 19.33.07

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pailletter og makeup til nytår